ОбществоРегионалниСамоков

Малчуганите от училището в Ярлово се включиха в инициативата на „Гората.бг”

Самоков 365“

Децата от ПГ и учениците от начален етап на обучение от ОУ „Васил Левски” – с. Ярлово се включиха в инициатива на „Гората.бг”. В изпълнение на крайната цел – засаждане на 3 000 000 нови дръвчета за България, малчуганите получиха специалната задача да засадят в саксии семена от червен дъб и кестен. Това са застрашени от изчезване видове и заради това учениците засадиха семена тъкмо от тези дървета, за да отгледат фиданки, които да посадят в училищния двор.

Всички се включиха с огромно желание и интерес в инициативата. Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Те създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави. Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трява да изпита.

„Искаме децата да се влюбят в природата, защото ние хората защитаваме и се борим за това, което обичаме, а Земята има нужда от нашата помощ” – споделят инициаторите на проекта, чиято цел е да даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво. Момичетата и момчетата от училището в Ярлово се наредиха сред десетките последователи на каузата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close