Слайд категория

Малки художници изрисуваха гигантски яйца

aiceВ сряда, 16 април, партерът на спортна зала „Арена” Самоков се превърна в същинска художествена работилница. Навсякъде имаше различни цветни бои, а малките художници имаха голямо предизвикателство – да облекат във фантазия и цветове три гигантски яйца по 1.80 високи, изработени от Бойко Джакерски. Децата от трите школи – „Зографче” с ръководител Кьосева, „Захари Зограф” с ръководител Боянова и „Наум Хаджимладенов” с ръководител Шуманов, се справиха повече от успешно и с много умения и техника превърнаха чисто белите яйца в истински произведения на изкуството.

Инициативата е традиционна, а тази година е под надслов „Да украсим заедно великденско дърво”. Лошото време не попречи на ентусиазма на всички, заели се с идеята да вдъхнат на самоковци празнично настроение. Първоначалният замисъл е бил стиропорените гигантски яйца да бъдат разположени на центъра и всеки, който минава да се наслади на труда на децата от художествените школи. „На учениците от различните училища им бяхме дали малки стиропорени яйца, които те да оцветят. Именно с тях украсихме трите великденски дръвчета в града. Целият замисъл е да бъде пъстро и весело за всички”, обясни председателят на МКБППМН Бойка Буранова.

Трите великденски дръвчета са поставени на три места в града – на входа пред Туристическата градина, на центъра и на долното кръгово срещу Текстила, като те са украсени от общо 90 декоративни яйца. Инициативата е подкрепена от кмета на общината Владимир Георгиев, отскулптура Бойко Джакерски, изработил специално яйцата за повода, ръководителите на школите, от Бойка Буранова и не на последно място от „Пластимо АД” и Силвия Несторова, предоставили материалите.

Напълно изрисуваните три гигантски яйца ще бъдат поставени на центъра при Голямата чешма, на булевард „Искър” и в градинката на ДСК и са подарък за самоковци по случай Великден.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close