Общество

Майсторът на туша и червилото

Теодора Василева: „Удоволетворението идва от крайната цел – усмивката“

Мария Галчева

Само преди около седмица тя грабна третото място от конкурса „Арена на красотата. На  23 октомври в столичния Интер-Експо център, Теди и Катрин Митева, нейният модел, успяха да заемат бронза, след като  се наложиха след голямата конкуренция в категорията „Булчински грим“. За нея това е огромно признание, а за нас възможност да ви разкажем за една много талантлива млада дама, която е отдала себе си на това да създава красота. Но, както се досещате, резултатът е комплексен, защото заедно с красотата, идва мотивацията, амбицията и вдъхновението. Закъде сме без него всъщност?

И не на последно място – удовлетворението. Щом клиентът е доволен, няма нищо по-радващо. А той излъчва самочувствие и наистина нещо специално – твоят почерк върху себе си. Гримът е много специфична материя, която е в състояние да променя по необходимост или просто за удоволствие. А понякога и за двете. А гримьорът е медиаторът, който успява да прецени най-доброто като въззможност, да го предложи и да го приложи.

Вижте вдъхновяващата история на Теодора Василева – пример за това как усилията един ден се възнаграждават.

 

Представи се с няколко думи пред нас – коя е Теодора Василева и с какво се занимаваш?

tediИмах невероятно детство – играех буйно, катерех се по дърветата и странно как в момента, в който порастнах, отправих погледа си към това да създавам красота с огромно желание (гримьор и маникюрист по професия) – две крайности в характера ми, които ме представят най-добре “душата ми лети, но приземяването ми е адски бързо”.

От колко време се занимаваш с гримиране и кое отключи тази любов към грима в теб?

От 1999г се занимавам с грим. Бях подтикната от семейството ми да се развия в тази сфера, след което вдъхновението не закъсня. Любовта ми към рисуването също е фактор.

От кого се учиш и колко е трудно да градиш име в бранш, където нишата е почти пълна?

Няма да ми стигне място в редовете, ако изброя имената, които ме вдъхновяват, от които искам да се уча, тези от които съм взимала идейка,  опит и ще продължавам да взимам. Всичко е въпрос на късмет, когато искаш да градиш име – освен амбициите и ясната цел, не на последно място е това да си на точното място в точното време!

Разкажи ни за наскоро присъденият ти национален приз и за самото състезание.tedi2

Състезателите в конкурса бяхме оценени от жури на високо, доказано в сферата, професионално ниво. С предварително готов тоалет и прическа, ни бяха отредени 40мин., в които да започнем и приключим лицето на модела – за мен това беше очарователната Катрин Митева и да не пропусна да спомена – красивата прическа – дело на фризьорски салон “Rstyle” Радостина Василева!  Така този екип + (едно талисманче, нарисувано от двамата ми синове за късмет) заедно стигнахме до почетната 3-ка в награждаването!

В каква насока мислиш да развиваш себе си занапред?

Тази професия винаги доставя радост и удоволствие! С огромно желание ще продължа да се развивам в тази насока. Забавлявам се,а това ме зарежда положително.

Гримът – необходимост или изкуство, според теб?

Необходимост, бих казала в моменти, когато трябва да прикрием несъвершенства по кожата. Удоволствие винаги, когато постигнем желания ефект, било то свежест, дълбочина, мекота на лицето. Вдъхновени от различието на всеки клиент и удоволетворени от крайната цел – усмивката.

Кой е най-забележителният  и предизвикателен макияж, който си правила?

Всеки един продукт на изкуството в този случай макияжът е предизвикателство – на този етап за мен най-голямото предизвикателство беше гримът в конкурса “Арена на Красотата”

Как гледаш на неподходящо поставен грим – примерно сенки и спирала на плажа? Какво би посъветвала дамите в това отношение?

Лекият грим е идеален за работния ден или за разходка, а тежкият и силен грим е запазена марка за вечерните срещи, но нито един от тях не е подходящ за плажа. За едни звучи ненужно и претенциозно, но за други е навик, необходимост дори. Всеки сам решава как да посреща събитията в ежедневието си…но вечната максима гласи: „Нека бъдем естествено красиви“…,а къде има по-подходящо място от плажа? И все пак, тези, които предпочитат да изкарат деня си, привличайки слънчевите лъчи с грим, бих посъветвала да заложат на водоустойчиви продукти + защитен фактор и не на последно място-лек тон относно цвета!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close