Седмицата

„Магията на Рила планина” с Поли Паскова и Христо Косашки

BannerFacebookАнелия Балабанова

В петък,  на 19 юни, ще бъде даден стартът на фолклорния фестивал „Магията на Рила планина” в к.к. Боровец. Празникът на българската култура и традиции ще продължи три дни до неделя.

За пореден път Боровец ви кани да изживеете „Магията на Рила планина”. Програмата ще започне с изложба-базар на ръчно изработени произведения и демонстрации на майстори-занаятчии, художници и приложници от цялата страна като участие ще вземат и местни производители на билки, билкови и пчелни продукти.

Организаторите са предвидили също концерт на фолклорни изпълнители, нестинарски танци с гайда и тъпан. Тази година специални гости на събитието са Поли Паскова и Христо Косашки с танцьори от ансамбъл „Чинари”.

Няма да мине и без традиционната кулинарна изложба с дегустация на рилски гозби и атракцията – стар боб по самоковски с пушен бекон, приготвени в най-големия български тиган – „Юнашки тиган” на Ангел Ангелов. Разбира се, гостите на курорта ще могат да опитат от вкусното ястие.

Специално за фолклорния фестивал, кабинкова въжена линия ще работи до горна станция, вр. Ястребец, откъдето можете да стигнете до х.Мусала и вр. Мусала.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close