Спорт

Магията на оранжевата топка и забавлението на малчуганите през лятото

Никол Николова

баскетболТова лято в зала „Арена Самоков” стартира организиран проект, чийто стремеж е да накара малките деца да се научат да съчетават приятното с полезното. Става въпрос за магията на оранжевата топка. Още от самото си създаване БК „Рилски Спортист” има традиция да се събират деца от училищата, но в такъв голям мащаб се случва за първи път, а плановете са да се утвърди като постоянна идея. През школата на клуба са минали над 2 000 деца, като стремежът е бройката да се увеличава. Проектът обхваща периода от юни до средата на септември. Като в основата му е тренировъчният процес, свързан с баскетбола. А „виновниците” това нещо да бъде факт са треньорите Ани Рудева, Борислав Трифонов и изпълнителният директор на БК „Рилски спортист” Борислав Чилингиров. Като морална и финансова подкрепа в начинанието отново оказва инж. Петър Георгиев.

В този проект се дава шанс за изява на трима бъдещи млади треньори – Кристина Пейчинова, Даниел Христов и Красимир Георгиев, като им се гласува доверие, което е много важно. Те са били възпитаници на клуба и са избрали да останат в града и да помогнат с каквото могат за развитието на спорта. Проектът е насочен към обогатяване на знанията на децата с изучаване на английски език (за което се грижат госпожите Надя Разложка и Елена Георгиева) и посещение на културните и историческите обекти, а през останалото време се организират излети в природата.

баскетбол2„Определено това е един социален проект, който е ориентирам към децата на Самоков. Целта ни е да дадем възможност на децата да спортуват, да се образоват, да подобрят междуличностната си комуникация и да се интегрират. Искам сърдечно да поздравя децата и родителите им от ромски произход, които се представят отлично като хора и спортисти. Също поздравявам и останалите деца за тяхното желание, старание и енергия, които влагат в тренировъчния процес и обучението по английски език. БК “Рилски спортист” кани всички деца, които въобще не са участвали в нашите занимания, да се включат и опитат магията на играта с оранжевата топка. Всички са добре дошли по всяко време”, каза един от ангажираните в това начинание треньори Борислав Трифонов, който е  имал възможността да замине за Германия и да види по-различни начини и подход към провеждането на тренировъчен процес, а също и отношението към децата.

До момента в активностите вземат участие около 140 деца, които са на възраст от 1 до 4 клас, като могат да се включат всички останали малчугани, проявяващи интерес в тази сфера. Вратите на „Арена Самоков” са винаги отворени да посрещат с добри намерения децата и да ги изпращат с много положителни емоции и усмивки. А какво по-хубаво от това!

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close