ОбществоРегионални

Магията на Венеция

Лилия Шуманова – водач на групата от читалище”Младост”

Във фестивалното градче Лидо ди Йезоло- лагуна дълга 20 километра, на която са разположени хотелите, плажа, пясъчната безумно чиста ивица, обгръщаща чистото и топло Адриатическо море, с шезлонги и чадъри, за които не се плаща тишина и слънце, всичко е бяло и цветно и в много красив стил. Ние отседнахме в хотел „Доломити” – много чисто и приятно място, близо до плажа и до първия площад “Милано”, на който две вечери течеше програма. Имаше участници от Англия, Полша, Чехия, Молдова, Пловдив, Червен бряг, Пазарджик, с. Огняново, София, Самоков – читалищни състави, танцови студия с комбинирани песни и танци. Домакините се представиха с рок-група момичета. Разнообразие от фолклор, поп, рок музика и танци. На друга сцена -площад Първи май течеше гала концертът с шествие на всички състави и награждаване. Много приятно и безпроблемно мина всичко.Малките ни артисти спечелиха публиката и получиха изключително силни отзиви за представянето си. Бяха поздравени от организаторите  в лицето на Цветомира Крумова, която е хореограф в Пловдив-студио „Милениум” и благодарение, на която пътувахме до Италия.

В деня за почивка заминахме за Венеция с корабче, където нашата преводачка Ели Белстойнева разказа на групата за паметниците на изкуствата ,Дворецът на дождите , катедралите, карнавалът през зимата, който се прави на площад Сан Марко за гондолиерите и как е построена Венеция. Целият ден премина в разглеждане и опитване на италианската кухня, купуване на подаръци и споделяне на мнения от видяното. Накрая обратно с корабчето се върнахме в Лидо ди Йезоло, за да се подготвим за следващото участие. Времето беше с нас топло слънчево и много приятно.Децата и техните родители получиха изчерпателна информация за цялото пътуване и държавите, през които минахме. Автобусът ни бе удобен, шофьорите-вежливи, децата доста палави, но обичливи, много пяха и танцуваха, а на площад „Милано” имаше подредена изложба на децата от Школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” – Виктория Крушарска, Красимира АлХусани, Радостина Генова, Велислава Вълева, Габриела Христова, Иван Иванов, Теодор Стоянов, Натали Николова, Георги  Алексиев, Георги Тосков, Габриела Гешева, Елина Главева, Рая Ангелова, Мария Новакова, Карина Стоименова, Мария Рангочева, Стиван Василев, Виктория Маркова, Александър Вучов, Анна Вучова, Боби Ангелов и Димитър. Тя допринесе много за цялостното ни представяне, а  художникът и ръководител на школата „Наум Хаджимладенов” Иван Шуманов получи награда.

Много съм щастлива от блестящото представяне на нашите певци и танцьори, които въпреки, че бяха най-малките, бяха бурно аплодирани от публиката и организаторите. Получиха заслужена награда, а най-вече удовлетворение. От голямата група, която реално стана първа се изявиха Иван и Георги Стоилови, Катя Тодорова, Петя Христова и Борислава Петрова. По-малките Сашко, Николай, Радост, Ани, Велислава, Габриела, Виктория, Михаил и Ванеса се представиха и на двете излизания прекрасно и бяха аплодирани много от италианската публика. На италианска сцена прозвучаха „Аморе мио” и български песни в изпълнение на Натали Николова, Мария Рангочева, Кристиян Трифонов, Радост Красимирова и Ани Вучова.7-годишните Ани и Мария представиха и соло танц на гала концерта. С това завърши едно дългоочаквано пътуване и си пожелахме нова среща следващата година на Черна гора, където ни поканиха организаторите.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close