Култура

Лято в Читалището

majoretkiteЗоя Станкова

Безспорно ощетени от към културни мероприятия сме през летния сезон, нo на фона на почти нищо случващо се, животът в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859“ не спира и през летните дни.

От единадесети август Мажоретен състав „Самоков“ възстанови репетиции. Талантливите момичета на Теменужка Янкова започват подготовка за фестивал в Поморие, който ще се проведе в началото на месец септември.

През летните месеци сериозни репетиции прави и Младежка театрална студия. Младежите излязоха на сцена в края на юли с „Госпожа Министершата“ от Бранислав Нушич.

Школите по акордеон и пиано също не са спирали дейността си за ваканция –  възпитаниците на Георги Машов с несекващ ентусиазъм в момента се готвят за поредната си изява, която ще бъде на празника на града, а красиви звуци от пиано звучат всяка седмица в Читалището.

Също най-малките театрали, които започнаха да се събират по два пъти седмично от началото на ваканцията, се готвят за участие в празника на града.

Сериозна подготовка протича и за предстоящите издания на фестивала на старата градска песен и фестивала на любителските театри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close