ОбществоРегионални

Люта битка до последните метри на Европейската джет купа в язовир „Искър”

Самоков 365

Горещи надпревари между основните претенденти за титлите при децата, жените и мъжете предложи Европейската джет купа София 2019, която се проведе през почивните дни във водите на язовир „Искър“.

При децата в клас Джуниър най-високо на почетната стълбица застана Антон Горещилов. В категория Експерт при дамите шампион стана Теа Щърбанова. В Кралския клас, където се пришпорват най-силните машини, до последните метри с пълна газ се преследваха Никос Флоросот Гърция и нашият състезател Марио Михалев. Българинът водеше в две-трети от обиколките, но във финалните метри отстъпи на гръцкия състезател. Публиката през цялото време подкрепяше нашето момче, но опитът на съперника му в крайна сметка го лиши от първото място.  С тактическо каране заради победите в съботния ден, Янис Лемпесис отново от Гърция си осигури титлата в най-тежкия клас, като събра 163 т. пред съотборника си Никос Флорос – 161 т. Марио с актив от 149 т остана трети. В свободния стил маншовете спечели Дени Денилам, който и през двата дни водеше в класирането, а зрителите ще го запомнят със салтата, които правеше за атракцион на публиката.

На родна земя N line версията на популярния Hyundai Tucson дефилира в парк „Иструм”, като официален превозвач на българския джет ски тим към едноименната федерация. В невероятните му възможности се увери и многохилядната публика по време на тридневните джет-стартове на язовир „Искър“.

Европеската джет ски купа ще остане в историята с отличната организация от страна на домакините  – Българската водомоторна федерация и фондация  „София Европейска столица на спорта“ и уникалното нощо шоу провело се снощи във водите на язовир Искър с джетове и флайтборд спектакъл. След   края на надпреварата се състоя тържественото закриване като купите на шампионите и техните подгласници връчи кметът на Самоков Вл.Георгиев

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close