ЗлободневноРегионалниСамоков

Любомир Стамболийски: „Новите мерки срещу незаконното сметище са хвърляне на прах в очите“

Анна Манова

Самоковецът Любомир Стамболийски днес отново повдигна темата за мерките, които прилага Община Самоков срещу нерегламентираното изхвърляне на боклуци в района на „Любчо Баръмов“.

В заснет клип в социалната мрежа Стамболийски обяснява как минавайки в района на околовръстния път в посока на село Драгушиново, забелязва две каруци да разтоварват боклуци. На тях липсват регистрационни номера, по които лесно може да се засече чия собственост са.

Любомир е от активистите по темата с незаконното сметище в района на бившия завод „Любчо Баръмов“ и многократно е задавал въпроси към местното управление, участвал е в среща с кмета Георгиев, но до този момент както и самият той подчертава мерките не са работещи.

Припомняме, че в началото на седмицата от общинската администрация обясниха, че са предприети нови действия срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Те включват поставяне на осветление на обходния път, бъдещо монтиране на шест нови и модерни камери, които да улавят най-малкото движение, инсталиране на две приложения към служебния телефон на отдел „Екология“ на които да могат да се изпращат директно снимки и сигнали, както и билборд с телефон за сигнали.

Това, което прави Стамболийски е да подаде сигнал на посочения телефон за залавяне на нарушителите.

„Казаха ми да заснема нарушителите и да ги изпратя на съответния номер. Няма как да ги заловят, защото каруците нямат номера. Актове няма да бъдат съставени. И какво правим? Нищо. Това е хвърляне на прах в очите. Новите мерки не работят. Трябва да се организират хора, които да са ангажирани с това, иначе с години ще си играем на котка и мишка“, казва в клипа Стамболийски.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close