ОбществоРегионалниСамоков

Любомир Борисов – Любовой „навъртя“ 88 лазарника с любов към фотографията, писането и планината

„Самоков 365“

Любомир Борисов, познат повече в града като Любовой, „навъртя“ 88 години на 5 ноември. Обикновено името му се свързва с любовта към фотографията, като винаги е „въоръжен“ с любимия фотоапарат и бърза да запечати всякакви моменти и картини, които са го впечатлили.

Освен с отколешната му страст към снимането, той се увлича и по писането. Има издадени редица книги и фотоалбуми. Другата му голяма любов е насочена „към необузданата хубост, наречена Рила“, пред която се прекланя и се врича във вярност. Но на белия лист не е само любовта към планината и природата,  на него заслужено място намират семейството, любимата дъщеря, внуци и правнук. Навъртял 80 плюс той е старейшината в своето семейство и не само с фотоапарат в ръка, но и с химикал документира всяко чувство, всеки миг, всеки спомен и надежда. Част от написаното посвещава на любимата си дъщеря Диана, тя е неговият личен Еверест. Там се нареждат внуци и правнуци.

Любомир Борисов е „скъперник” на думи в живота, но сговорчиво „приказва” с листа, с него споделя обич към семейство, природа, планина, история. Това е неговото житейско призвание.

Екипът ни му честити рождения ден, с пожелание за крепко здраве и бодър ум. Нека не спира да черпи вдъхновение както за писането, така и за фотографията.

Честито и наздраве!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close