Регионални

Любителите на колоезденето караха организирано за 14-ти път

Лилия Шуманова

колопоход3На 3 юли 2016 година се проведе традиционният колопоход. Той е организиран за 14-ти пореден път от читалище „Младост 2007”, а съорганизатори както всяка друга година бяха ТД „Рилски турист” с рейсче за съпъдставане на колоездачите и с голямото съдействие на Боби Зашев за транспортиране на колелата. Колопоходът стартира от Самоков, мина през Клисура, Сапарева баня и стигна до водопада „Горица”, намиращ се в Овчарци.

В колоезденето се включиха много любители на различна възраст, като най-малките бяха Йоан на 3,5 години и Калина на 6 години. Останалите мераклии бяха от клуба по ски на „Бороспорт” с треньор Банков, участие взе ски учителката Ваня Димитрачкова, включиха се много момичета и момчета, завършили спортното училище, майки с деца, любители на планината. колопоход2Всички от тях са желаещи за опознаване на нови трасета и търсене на нови изживявания. Като общият брой на колоездачите беше 35 души, които успешно се справиха по 70 км трасе. За по-голяма сигурност на пътя колоездачите бяха ескортирани от полицаи.

Участниците в колопохода имаха възможност да посетят водопад „Горица” и успешно да се завърнат в първоначалната точка  на тръгване  – Самоков – в 17:00 часа.

Изказваме нашата най-сърдечна благодарност на самоковската полиция за безупречното ескортиране и сърдечно отношение към участниците. Благодарим на всички, които се отзоваха за участие. Довиждане и до другата година!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close