КултураОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

ВИС „Лунни лъчи” и Надя Миткова впечатлиха с изпълненията си на фестивал в Чепеларе

За първи път групите към читалище- паметник ”Отец Паисий – 1859” – ВИС „Лунни лъчи” и ВГ„Дилижанс” бяха поканени в град Чепеларе за участие във фестивал за стари градски и забавни песни. Фестивалът се проведе на 30.06. и 01.07.2018г.

Площадът на гр. Чепеларе бе превърнат в открита сцена, а фестивалът в истински празник на песента. Малкото, китно градче радушно посрещна 48 състава и индивидуални изпълнители, дошли от всички краища на страната ни. Организаторите грижливо бяха подредили участниците в двата фестивални дни.

Нашите състави взеха участие във вторият фестивален ден. След множествени изпълнения на вокални групи, съпровождани само от акордеон, появата на сцената на ВИС „Лунни лъчи”  под ръководството на Цветан Ангелов и живото оркестрово изпълнение възхити всички присъстващи. Соловите и дуетните изпълнения на вокалистите – Ирина Атанасова и диригента на групата Цветан Ангелов, развълнуваха публиката, която  припяваше в хор заедно с изпълнителите, и след всяко изпълнение, заедно с бурните аплодисменти се чуваха възгласите „Браво ”.

Като индивидуален изпълнител от ВГ „Дилижанс” се представи Надя Миткова. Тя беше светлият лъч на фестивала. Усмихната и енергична с приятно леещият и се глас, тя вдигна на крака всички присъстващи и ги накара да пеят, ръкопляскат и танцуват.

Участниците в двете групи се прибраха в Самоков с грамоти за отлично представяне и задоволството, че са представили отново Читалището и града ни на достойно ниво.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close