Спорт

„Лукойл Академик“ се наложи над „Рилецо“ за Суперкупата на България

Христиана Видинова

Снимка:  gong.bg
Снимка:
gong.bg

Истинско шоу спретнаха тимовете на „Лукойл Академик“ и „Рилски спортист“ за Суперкупата на България през неделния уикенд в зала Универсиада. За съжаление победата на „Рилецо“ се изплъзна и самоковският тим загуби мача с 93:85.

Над 1200 билети бяха продадени за срещата, като приходите ще отидат за благотворителност. Парите, събрани от пропуски и от дарителски кутии, са предназначени за кампанията “Жълти стотинки” за подпомагане на младежи, напускащи социалните институции. Средствата ще бъдат удвоени от VIVACOM и ще бъдат дарени в полза на програма „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване.

Срещата започна добре в полза на „студентите“, които успяха да натрупат аванс и да надвишат разликата с 15 точки. Джеръл Симънс стопи разликата до 9 за самоковци, но шампионите не останаха длъжни и увеличиха резултата до паузата.

До началото на второто време „Лукойл Академик“ водеше убедително в играта си на паркета, но „Рилецо“ съумя да се завърне в срещата със серия от 10:0. На Филип Виденов бе отсъден фаул в атака, а след това си изпроси две технически нарушения. Виденов бе дисквалифициран минути преди края на третата част заради реплики към съдиите, а самоковския тим свали до 4. След 30 минути игра разликата бе вече само 3. Саша Загорац бе героят за „студентите“, като накрая двете му решаващи стрелби донесоха Суперкупата на България.

Над всички за „Лукойл Академик“ бе Дани Гибсън, който се отчете с 21 точки. Саша Загорац записа 18 на своята сметка и 5 борби, а Христо Захариев – 14.

За самоковци Келвин Паркър се отчете с 26 точки, 5 асистенции и 4 борби, а Йордан Бозов отбеляза 23 точки.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close