РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Лоша стрелба провали българите в спринта, Краси Анев се нареди 31-ви

Илиян Чалгънов

Неточна стрелба провали българските биатлонисти в спринта на 10 км. от Световната купа по биатлон в Тюмен. С най-предно класиране  е Красимир Анев, който се нареди 31-и с две пропуснати мишени и изоставане от 2:06.2 минути. Владимир Илиев завърши на 40-а позиция с четири грешки и пасив от 2:24.7 минути, а Антон Синапов приключи 49-и с две пропуснати мишени и на 2:41.3 минути зад победителя.

Петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад (Франция) спечели малката световна купа в спринта, след като триумфира в състезанието от последния кръг. Така французинът събра 384 точки и победи само с две точки Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), който водеше в класирането преди днешния старт, но завърши едва 14-и с две грешки и изоставане от 1:22.4 минута. Фуркад измина трасето за 25:49.0 минути и повали всичките 10 мишени. Така той записа осма победа за сезона, 71-а в кариерата и се доближи до спечелването на Световната купа за седми пореден път.
Втори в спринта се класира друг французин – Симон Дестио с изоставане от 33.2 секунди и нито един пропуск, а трети е шведът Фредерик Линдстрьом също без пропусната мишена и на 33.5 секунди.
В генералното класиране за СК води Фуркад има актив от 1056 точки и води с 82 пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия). Трети е Антон Шипулин (Русия) с 658 точки. Фуркад може да спечели Световната купа в събота, когато е преследването.
Красимир Анев е 33-и в класирането за СК със 174 точки, Владимир Илиев заема 57-о място с 45 точки, а Антон Синапов е 91-и със 7 точки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close