ОбществоРегионални

Летният приключенски фестивал в Боровец – Borovets Adventure Fest събра стотици любители на планината

 Самоков 365

Стотици любители на планината и ентусиасти се включиха в първия Borovets Adventure Fest, който се проведе на 20 и 21 юли в Боровец. По време на фестивала мнозина гости на курорта се включиха в предизвикателствата и летните активности, които организаторите от „Бороспорт“ и хотел „Рила“, Боровец бяха подготвили. Най-голямо вълнение за присъстващите донесоха привързаните полети с балон. В събота и неделя стотици се качиха на балона и съзерцаваха от високо магичните гледки към Рила планина. 

Екипът на Borovets Mountain Bike Park се включи с три интересни открити урока, с които показа на ентусиастите основни техники за планинско колоездене. По време на туровете по семейното трасе и cross-country трасето на парка, участниците успяха да се запознаят с терена и да изпитат вълнението от карането в  планината. Близо 30 ентусиасти се включиха в downhill уъркшопа в събота следобед. Макар и да нямаха голям опит в този стил планинско колоездене, участниците успяха да се спуснат по трасетата Harry Potter и Need for Speed в Borovets Mountain Bike Park.  С много старание и внимателно вслушване в съветите на инструкторите всички участници завършиха успешно екстремното спускане, а някои от тях дори се запалиха и споделиха, че са се мотивирали за още downhill приключения това лято.

Единадесет отбора се включиха в семейната байк щафета. Родители и деца се състезаваха заедно на специалното трасе пред хотел „Рила“. Емоцията за малчуганите беше огромна, а децата показаха завидни състезателни умения и спортсменски дух. В края на щафетата всички участници бяха наградени на церемония пред хотел „Рила“ с подаръци от организаторите „Бороспорт“ и хотел „Рила“ и техните партньори „Bett’r“.

По време на приключенския фестивал екипът на Borovets Climbing & Mountaineering организира два уъркшопа по скално катерене, в което се включиха над 30 участници. Те успяха да изкачат катерачния обект „Водохващането“, където бяха изградени четири маршрута – подходящи както за напълно начинаещи, така и за експерти в областта на катеренето. Преживяването остави следа в много от участниците, които за първи път изпитаха силните емоции от скалното катерене. Те се вдъхновиха да продължат да развиват наученото по време на Borovets Adventure Fest.

Десетки гости на Боровец взеха участие в трите йога практики в подножието на планината. Комбинацията от свежия планински въздух, топлите юлски лъчи и полезното действие на йога асаните допринесоха за пълноценната релаксация на практикуващите.

След като направи първите си стъпки в скалното катерене в събота,  един от най-успешните блогъри за пътешествия у нас  Ели Иванова от „Друми в думи“ представи своята първа книга „52 екопътеки за всеки“. А в неделя следобед деца и възрастни премериха сили в състезанието по стрелба с лък, където всички участници показаха ловкост, точност и силна концентрация. Призьорите бяха наградени с подаръци от „Бороспорт“ и партньорите на събитието „Dragon Superfoods“ и „Bett’r“.

Специално за фестивала малчуганите имаха възможността да се забавляват в детския кът на открито „Бороландия“ безплатно в събота следобед. А в неделния следобед десетки деца предизвикаха себе си и изминаха трасетата на въжения град Бороландия. Първият Borovets Adventure Fest зареди всички участници с много енергия и добро настроение за дълго време.

.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close