Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Летните партита в Младежкия дом предизвикват децата да покажат талантите си

Aнна Манова 

Летните занимания в Младежкия дом в града са се превърнали в традиция. По два дни в месеците юни /15.06, 29.06/, юли 13.07, 27.07/ и август /03.08, 3.08/ от 11:00 часа самоковските деца и младежи имат възможността да покажат талантите си в различни сфери, да играят забавни игри, да участват във викторини с любознателен характер. И не на последно място да печелят награди. А за музикалното оформление се грижи DJ Христо Дудин.

Мотото на летните забавления е обърнато в посока на това децата да се откъснат за малко от виртуалния свят на компютрите и телефоните и да се повеселят, в рамките на един час,  в различна обстановка сред връстници, да се запознаят с нови деца и да създадат приятелства. От своя страна уредникът Латинка Щъркелова, превъплътена в ролята на водещ, се грижи за доброто настроение на присъстващите.

На партито, което се състоя в последния петък на юни – 29.06.18г., децата имаха възможността да се състезават едни с други с патешко ходене и скачане на един крак. След това разделени на два отбора от по седем души отговаряха на над 20 въпроса от цялата палитра на нашия живот, за да покажат познания и бързина, довършваха пословици. Към края на забавното лятно парти всеки желаещ можеше да покаже таланта си. Децата и младежите рецитираха стихове, танцуваха брейк, пяха народни песни и разказваха най-вълнуващите случки от училищния си живот. А най-добрите в отделните занимания получаваха награди. На финала на сцената се събраха всички участници и се хванаха на хубаво българско хоро. Присъстващите си обещаха да се видят и в средата на юли /13.07, 11:00 часа/, когато ще се проведе следващото лятно парти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close