Седмицата

Лекар на годината и в Самоков – защо не?

лекариАнелия Балабанова

Думи на благодарност и заслужено признание прозвучаха на 19-ти октомври за всеотдайния и отговорен труд на самоковските медици. Денят на българския лекар се чества се от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за свой покровител  Свети Йоан Рилски. Според преданието Свети Йоан Рилски Чудотворец е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил и изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила. Именно за това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник.

На този ден се връчва отличието “Лекар на годината”. „Продължавайте да се трудите все така усърдно, независимо от безсънните нощи и напрежението” – пожела прокуристът на МБАЛ-Самоков  д-р Светла Скелина на събралите се нейни колеги. „Вълнувам се, защото съм част от този екип. Благодарение на всички вас болницата е на това ниво” – сподели народният представител К. Ковачка пред събралите се като не пропусна да отбележи, че само преди дни лечебното заведение получи поредното си признание.

По време на церемонията на Националните медицински награди 2015 самоковската болница беше отличена  за ефективно сътрудничество и работа в екип. Наградите лекар на годината са барометър и важен стимул за професионалните успехи и постижения. Една добра идея, която един ден може да види бял свят и в Самоков. „Щастливите сърца на лекарите правят щастливи и излекуваните” – заключи д-р К. Ковачка. Сред поканените на събитието беше и Вл. Георгиев, който също поздрави присъстващите медицински специалисти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close