Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Ледената пързалка събра малки и големи на „Зимно предизвикателство”

„Самоков 365”

сн. Пламен Лобутов

За трета поредна година ледената пързалка в Самоков събира малчугани на „Зимно предизвикателство”. То се проведе на 16 февруари /събота/, като беше безплатно и отворено за всички от 11:00 до 14:00 часа. Слънчевото и нетипично топло време за сезона внесе допълнително настроение сред присъстващите, които имаха желание да се включат в забавленията и в карането на кънки.

Програмата започна с демонстрации на СК „Ледени искри”. Те показаха талант и пластичност, с които впечатлиха присъстващите. След това децата от клуба демонстрираха тънкостите на фигурното пързаляне на всички желаещи. Родители и деца имаха възможността съвместно да се включат в предизвикателствата и да преминат специално подредения за повода слалом. Наред с това имаше и занимателна викторина. За тези, които успешно се справиха с преминаването на слалома и отговореха на викторината имаше подготвени награди. Поздравителен адрес към организаторите и участниците беше изпратен от председателя на Асоциация „Спорт за всички”’ Ирена Цветкова. Специален поздрав бяха подготвили и певиците от читалище „Младост 2003” Натали Николова и Мария Рогачева. Малките момичета показаха както гласови данни, така и  талант върху кънките. Децата караха кънки и се забавляваха.

Инициативата „Зимно предизвикателство” се провежда за 26-та поредна година през зимните месеци февруари и март. През последните година набира по-сериозна популярност в повечето градове и зимни курорти в страната. От 2017 година Самоков става част от нея. Организаторите се спират на идеята предизвикателството да се осъществява на ледената пързалка като любимо място на повечето деца. Основната идея на подобен тип събития е децата от различни възрасти да проявят интерес към спорта, който се осъществява на открито.   Наред със „Зимното предизвикателство” Община Самоков се включва в още две активности – Ден на предизвикателството с различни спорни активности /през май/ и в Световен ден на ходенето /през октомври/.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close