РегионалниСамоковСпорт

Легендата на ЦСКА Джони Велинов гостува в Самоков

„Самоков 365“

Легендата на ЦСКА Джони Велинов гостува в Самоков. Велинов успя да се срещне с голяма част от феновете на червения тим в сряда вечерта в х-л „Арена“. Конферентната зала се оказа тясна за всички онези,  които искаха да се срещнат с него и да поговорят за любимия спорт и отбор. А поводът бе излязлата наскоро от печат негова автобиографична книга. Автор на изданието е Ники Александров. Инициатори на събитието бяха сериозните самоковски привърженици на ЦСКА  Васил Занев – Заги, Радослав Христов и Даниел Стоянов. Сред присъстващите бяха и младите надежди на ФК „Рилски спортист“.

сн. Радослав Каймаканов
сн. Радослав Каймаканов

По думите на организаторите и на самия Джони Велинов това е най-голямата фен среща, организирана до този момент. Като преди да гостува в Самоков Велинов е успял да представи своята книга в родния Русе, а след това в Пловдив и Велико Търново. Самоковци посрещнаха топло легендарния вратар, като станаха на крака и скандираха името му.

Георги Велинов разказа за „прохождането“ си като футболист и за това да си верен на един отбор. Той се превръща във вратаря, който е признат и от своите, и от съперниците. Вратарят, чиито намеси променят завинаги историята на футбола. Една решителна проява в последната минута на реванша срещу „Ливърпул“ – понякога това е достатъчно за цяла кариера. Но той прави много повече за ЦСКА.

Преминава през различни етапи в професионалното си развитие – у нас и в Европа. Но „Армията“ остава завинаги онзи дом, който винаги го очаква с широко отворени обятия.

Историята на Георги Велинов не е само футболна. Животът на тази истинска легенда не винаги е бил белязан от червения цвят на триумфа.  Победите често са отстъпвали място на загубите, но след тях е намирал начин да продължи. Както подхожда на един истински голям вратар, с емблемата на ЦСКА на гърдите.

„Джони Велинов не е легенда само на ЦСКА. Той е голямо име в българския футбол. Много съм щастлив, че успяхме да организираме тази среща в Самоков с фенове на червения отбор. И още по-радващият факт е, че тя се превърна в най-мащабната такава. Джони Велинов разписа в Самоков над 120 книги. Ние, феновете на ЦСКА, подкрепяме отбора си в добро и лошо“, подчерта председателят на фен клуба в града Васил Занев – Заги. Местният фен клуб на ЦСКА наброява над 50 души, които организирано подкрепят отбора си на всяка среща.

Присъстващите в залата зададоха своите въпроси, които бяха свързани основно с великите мачове от 80-те години. Коментиран бе и новият стадион на „Армейците“, от кой се е учил, какво е да играеш на позицията вратар, кои са любимите му футболисти, както и новите футболни попълнения. Над час Джони Велинов подписва книги в Самоков, а на финала получи като подарък колаж с неговия лик от организаторите.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close