ОбществоРегионалниСамоков

Легендарната осмица на българския футбол Христо Стоичков разписва книги в Самоков повече от три часа

Подари копие на „Златната топка“ на феновете на ЦСКА в града

„Самоков 365“

Легандарната осмица на българския футбол Христо Стоичков разписва повече от три часа своята „История“ в зала „Арена“ в Самоков. Гостуването му бе организирано от фенклуба на ЦСКА в града с председател Васил Занев – Заги и със съдействието на Радослав Христов. Това е второ събитие, което те организират като в края на 2022 година по тяхна покана гостува легендата на ЦСКА Джони Велинов.

В спортаната зала в Самоков се събраха привърженици на футбола и на Христо Стоичков, за да отбележат заедно 30 – годишнината от Световното първенство в САЩ през паметната 1994 година.  На място бяха и младите надежди от футболните клубове в Самоков.

Радослав Христов заедно с лидера на сектор “Г” Иван Велчев-Кюстендилеца подариха икона и картина на своя любимец. Стоичков припяваше, когато трибуните на “Арена“- Самоков скандираха ЦСКА. От своя страна Христо Стоичков им подари за спомен копие на „Златната топка“. Легендата поздрави и носителките на Купата по баскетбол – женския отбор на “Рилски спортист”.

Легендарният футболист беше поздравен и от кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, който му връчи символичен ключ на града. Кметът подчерта, че вратите на Самоков, а вярва че и на много домове в града, ще са отворени винаги за Стоичков. След това инж. Джоргов влезе в ролята на врата и се опита да „спаси“ мрежата от силната левачка на легендата в българския футбол, но това не се случи.

„Какъв „червен“ ден!  Благодаря на феновете на ЦСКА и специално на Иван Велчев за уникалното прекарване в Самоков! Отдавна не бях идвал тук, но усетих безкрайната любов на хората! Благодаря на Ивайло Йорданов и кмета Ангел Джоргов! Всички видяха как левачката още работи! Турът на „Историята“ продължава! Не се съмнявайте! С толкова много любов той никога няма да стигне финална спирка!“, написа Христо Стоичков в социалната мрежа Facebook.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close