КултураОбществоСамоков

Латинка Йорданова издаде книжка с кауза

Анна Манова

Помните ли времето, когато се пишеха писма, лепяха се марки и те отиваха до приятели в различни точки в страната? В ерата на технологиите, днес това звучи повече романтично, отколкото реалистично. Но за Латинка Йорданова това е мил спомен и едно приятелство, започнало с получаване на пощенски плик в ученическите й години, и съхранило се до днес.

Латинка разказва своята необикновена история в малка книжка, носеща името „Моето непознато другарче“. Приятелството с това „непознато другарче“ продължава повече от половин век.  Невероятната история започва, когато Латинка е ученичка във втори клас. Именно тогава си разменя първите писма със Свободка, също второкласничка, която живее в близост до Кочериново. И така в годините те се сближават и дори успяват да се запознаят почти толкова необичайно, колкото и започва тяхната обща история. В писма през годините се информират една друга как протича животът им, кога са се омъжили, кога са родили своите деца. Историята им достига и до телевизионен ефир.

И до днес Латинка Йорданова с умиление разказва за своята приятелка Свободка и приятелството им от разстояние, продължило 56 години. А книгата „Моето непознато другарче“ излиза в края на март, когато случайно, или не… е рожденият ден на Свободка. Книжката е малка по обем, но много истинска – като разказ между близки хора, като споделяне. Латинка Йорданова я издава с благотворителна цел. Всички приходи от продажбите ще отидат в помощ за църквата в село Широки дол. Книгата е на символична цена от 5 лв. и може да бъде закупена от книжарница „Арес“ /квартал „Самоково“, срещу СБА/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close