ОбществоРегионалниСамоков

Лазерно шоу, фигурно пързаляне и запалване на светлините на елхата ще се състоят на 8 декември

„Самоков 365”

Превърна се в традиция в началото на месец декември да се поставя началото на празничното настроение в града. Това се случва благодарение на запалването на светлините на елхата, разположена в центъра, и символичното прерязване на лентата за новия сезон на ледената пързалка. Всичко това е планувано за 8 декември /петък/.

Самоковци ще имат възможността да се насладят на лазерно шоу и запалването на светлините на коледната елха. Преди това елхата ще бъде грижливо накичена с всичко онова, което са изработили за целта децата от детските градини и училищата, под зоркия поглед на своите преподаватели. Събитието ще бъде на 8 декември от 17.45 часа.

В програмата е включено и откриване на сезона на ледената пързалка, като шоу на леда ще представят клуб за фигурно пързаляне „Ледени искри”.

Ледената пързалка е един от атракционите в Самоков. Тя е предпочитана предимно от малчуганите като един по-различен начин за развлечение. Има и по-големи, които също се възползват от тази услуга. Припомняме, че тя беше закупена през 2008 година от Община Самоков за сумата от 600 хил.лв. Откриването и беше през ноември същата година. И така вече е в експлоатация близо 10 години. Разположението й си остава площад „Захари Зограф”, въпреки че имаше предложения тя да бъде изместена в новоизградения крайречен парк, но за момента всичко това е в сферата на пожелателното.

И тази година цените на билетите остават непроменени. Учениците ще заплащат 4 лв., като в тях са включени вход и наем на кънки. За Възрастни сумата е 6 лв. за същата услуга. Желаещите могат да закупят седмична карта, която за ученици е 12 лв., а за възрастни – 20 лв.  Цената на месечната карта за ученици и възрастни е съответно 24 лв. и 40 лв. Участниците в организирани ученически групи ще плащат за вход и кънки по 2,50 лв., а ако са от друга община – по 3,50 лв. През 2016 година от такси на ледената пързалка за сезон е генериран приход от 18 606 лв., като от тях към 3287 лв. е от ученици. Това е с около 1000 лв. по-малко в сравнение с 2015 година и за разлика от 2014 г., която се очертава малко по-силна – с приход от 26 315 лв.

Всички нетърпеливи да се впуснат в ледените забавления, ще могат да го направят от 9 декември.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close