ОбществоРегионалниСамоков

„Лаго фест” предлага два дни забавления в Туристическата градина

“Самоков 365”

Първото издание на „Лаго фест” ще се проведе на открито на 31 май и 1 юни /петък и събота/ в Туристическата градина. Мероприятието има за идея да събере различни забавления и активности като предложи по нещо за всеки вкус и възраст. Основни организатори са Община Самоков, съвместно с фондация „Сийд”.

Програмата през двата дни ще включва много музика, спортни активности, базар с автентични произведения от различни автори и ателиета, био храни, работилници, кино и още много изкуство. Туристическата градина ще придобие нов облик, включвайки в познатата й визия хамаци, отворен бар и забавления.

Стартът ще бъде поставен на 31 май от 16:00 часа с работилниците, музика и фермерския пазар. Водещите производители от Хранкооп ще вземат участие с разнообразие от био храни. Програмата ще продължи в 19:30 часа с кино на открито, а след това с още музикални изпълнители, които ще се представят на сцената в Туристическата градина. С музикален сет на 31 май ще се включат DJ Rawland, DJ OJ, Dayo, Dead man’s hat.

Фестът ще продължи с пълна сила и на 1 юни. Не са забравени и най-малките. Денят на детето ще се проведе там и ще започне в 10:30 часа.        Ще има много игри, забавления и изненади. Друго интересно е включената в програмата безплатна обиколка на града с екскурзовод. Ориентирано е към гостите на града, които искат да се запознаят с най-известните туристически локации в Самоков. Сборният пункт е в 14:00 часа на 1 юни от Голямата чешма. Изненада в програмата е откриването и свързаните демонстрации на новото спортно трасе, разположено в двора на СУ „Никола Велчев”. В организацията на спорното събитие се включва спортен клуб по велосипедизъм NoBrainz. Празникът ще продължи в Туристическата градина с много музика и настроение. За поддържане на високия градус на настроението ще се погрижат Бояна Желязкова, Roof Rymez и Спенс.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close