Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

„Лаго фест” – глътка свежест в края на лятото

„Самоков 365”

За втора поредна година „Лаго фест” събра любители на изкуството, спорта, забавленията и хубавата музика. Събитието е глътка свеж въздух в края на лятото. То се проведе в съботния ден /19.09/ на открито. Мястото бе Туристическата градина, която се преобрази в място за различни видове активности за малки и големи.

Целта на организаторите от Хъб-а и Община Самоков бе да подарят един наситен откъм събития съботен ден сред природата. Топлото време спомогна всичко запланувано да стане факт.

На сцената в Туристическата градина се изявиха талантливите момичета от Wet Pebbles – акустично дамско трио, което съчетава вокални импровизации с авторски интерпретации на суинг, боса нова и популярни песни. Със своята непринуденост, чувство за импровизация и пъстри вокали, трите дами бързо завладяха аудиторията. След тях за самоковската публика на сцената излязоха SoulBmoll. Фънк бандата е основана през 2014 от възпитаници на НМУ „Любомир Пипков”. Съвсем на шега младите музиканти се събират и започват да свирят, като постепенно съставът преминава през няколко метаморфози. В края на 2016 броят на участниците в групата нараства до девет души, какъвто остава и до този момент. Стъпка по стъпка, SoulBmoll вървят по своя музикален път, печелейки редица награди и оглавявайки български музикални класации. През пролетта на 2019 издават своя дебютен албум, а само няколко месеца след това реализират и сингъла “Огън и лед”.

Освен концерти и тази година „Лаго фест” предложи игри, забавления, арт ателиета, тенис на маса, а на финала за киноманите имаше и лятно кино. Наред с това имаше и бар на открито.

Проведен в навечерието на Деня на независимостта, на видно място на терена на „Лаго фест” бе поставен и Манифестът на княз Фердинанд, с който се обявява независимостта на България.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close