Обща категорияОбществоРегионални

„Към върха“ впуснаха деца с двигателни проблеми в мащабно „Ледено приключение”

„Самоков 365”

През изминалите почивни дни – 10-11.03.18г. се проведе голямо „Ледено приключение”, организирано от инициативата „Към върха”. Това е най-мащабното предизвикателство, което до този момент е правено от страна на инициаторите. В него се включиха над 60 доброволци, които помогнаха на четири деца с двигателни затруднения да се докоснат до величието на връх Мальовица. За два дни те изкачиха 2000 метра надморска височина и успяха да видят едно от най-красивите места в Рила, хижа Мальовица. Доброволците, които с отворени сърца се включиха в инициативата са от различни точки на страната, обединени от идеята да помагат.

Изкачването започна на 10 март от Меча поляна, където всички от групата се запознаха, а придвижването на децата се осъществи с помощта на специални шейни, предоставени от Антон Томов. Всички участници в инициативата са доброволци, готови да помогнат на децата с двигателни проблеми и техните родители да прекарат един наистина незабравим уикенд във високата планина. Благодарение на тях малките планинари успяха да се докоснат до уникалната българска природа, да се запознаят със зимната планина, да усетят чара и уюта от нощуването на хижа, да се насладят на зашеметяващите гледки на Рила и връх Мальовица. Организаторите бяха подготвили и вълнуващи срещи. Вечерта на хижата гост беше д-р Бенжамен Ментешев, който акцентира върху задължителната подготовка по изкачването на планината на деца с двигателни затруднения. Друг специален гост беше Мартин Неделчев от ПСС и член на БАССЕС, който обясни за условията на зимната планина, за лавините и опасностите, както и за превенцията в планината.

Един запомнящ се ден, безценен подарък – сняг и слънце в планината, получиха децата, впуснали се в „Ледено приключение“, организирано от „Към върха“. Сърцатите Виктория и Захари Недялкови, благодарение на своята инициатива, успяха да накарат няколко деца да почувстват свободния дух в планината и да превърнат изкачването на върха от смела мечта в реалност.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close