Общество

 „Кухнята на мама” на 7!

Анна Манова

мамаЗа българина, който се слави като чревоугодник, от основно значение е какво ще хапва. И понеже не винаги има начин човек да си угажда по три пъти на ден, поне веднъж–особено ако е на работа, му се налага да хапва навън. Тогава вече изборът е сведен до това дали иска да си вземе някакво тестено изделие или да хапне домашно приготвена храна.

Вече 7 години традиции в заведенията за бързо хранене създава „Кухнята на мама”, където се залага на домашно приготвените ястия. Идеята за подобен тип заведение в Самоков се ражда в следствие на отсъствие на такова до този момент и от желанието на създателите му, които имат богат опит в бранша, да има заведение за бързо хранене, което да предлага богат асортимент на храни. И не просто нещо да се сготви, а то да е максимално близко до домашно приготвеното. Една година отнема на собствениците му да преценят коя е най-подходящата точка за позиционирането на заведението за бързо хранене – така че да е на централно място, да е удобно, да минават много хора ежедневно и да има най-важното – съотношение качество – цена. Като всеки ден се приготвят пресни гозби, има разнообразие на супите и десерти, както и разнообразни аламинути.

И така вече 7 години „Кухнята на мама” се е утвърдило като заведение за хранене, което е предпочитано масово от самоковци, а и от гостите на града и преминаващите, защото се намира на възлово място – автогарата в града. Много усилия и работа стоят зад това, както и проверката на времето. За собствениците от особено значение е мнението на хората, а критиката по отношение на пропуските приемат градивно, защото ценят всеки един, който е прекрачил прага на „Кухнята” и ги е предпочел днес и утре. Нещата са комплексни, а старанието е оценено. Персонал от 8 души се старае да угоди и на най-капризния клиент и да го „покани” обратно и на следващия ден.

В „Кухнята на мама”, както подсказва и самото име, се залага на домашно приготвената храна, като всеки ден има задължително шкембе за любителите на тази супа, както й една местна и една постна супа, различни десерти, три готвени ястия – с пилешко, със свинско и с кайма и се продължава с богат асортимент на аламинути. Важното е да има за всеки вкус по нещо, а основното е разнообразието. Богат асортимент от нашенски си, български гозби. Тези, които с удоволствие приготвяме и хапваме вкъщи. Като няма замразени неща, следи се всичко да е прясно, а закупените продукти обикновено са от самоковски фирми. Така се завърта кръгът. Всичко това е от особено важно значение, имайки предвид, че през заведението ежедневно минават голямо количество хора.

Непрекъснатото желание за развитие на предприемчивите самоковци довежда до отварянето преди 4 години на още един такъв тип заведение в МБАЛ Самоков. Там асортиментът е по-малък, но значително по-разнообразен от преди. Сега работещите и пребиваващите в болничното заведение имат място, от което да си подсигурят топла и вкусна храна.

В началото на тази година „Кухнята на мама” навърши 7 години. Това са и много и малко години, но определено си е време за „сверяване на часовника”, за равносметка. Собствените са убедени, че любовта на клиента минава през стомаха. Това е и най-правилното мерило в работата, ако си спечелил дадения човек с вкусна домашна храна той ще се върне пак, а ще каже и на други хора. А най-добрата реклама е доволният клиент!

 

 

 

Related Articles

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close