ОбществоРегионални

„Куба-близка и далечна” донесе поощрителна награда за Виктория Иванова

Самоков 365

Виктория Иванова завоюва поощрителна награда от участието си в Националния конкурс „Куба-близка и далечна”. Възпитаничката на СУ „Никола Велчев” премери сили със свои връстници от страната в раздел „Медийни презентации” и се представи достойно в инициативата. Организатор на проявата е Асоциация за приятелство “България – Куба” съвместно със Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Български антифашистки съюз, Съюз на българските писатели,Съюза на българските журналисти съвместно с МОН и Посолството на Куба в България.

Поредното издание на конкурса беше посветено на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни. Участниците имаха възможност да избират и насочат творческата си енергия в няколко направления -Героите на Сиера Маестра, Заветите на Апостола на кубинската независимост Хосе Марти, да споделят интересни неща за Куба и нейните световни достижения в областта на здравеопазването, образованието, науката, културата, спорта, както и да научат повече подробности за географията, екологията и туризма на екзотичната срана. Работите можеха да бъдат представени под форма на проза, поезия, реферати, мултимедийни презентации или рисунки.

Целта е младите хора от двете страни да се опознаят взаимно помежду си, а децата в България да научат повече за приятелска Куба и връзките между българския и кубинския народ. Освен Виктория, награда имаше и за нейния научен ръководител Силвана Оцетова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close