ОбществоРегионалниСамоков

Кристина Пиралкова и Петър Ненчев – първенци от турнира по тенис на маса

Анна Манова

На 17 август се състоя традиционният летен турнир по тенис на маса. Състезанието е част от програмата по повод празника на Самоков и се провежда в Младежкия дом. Председател на клуба по тенис на маса е Кирил Москов. Купите за първите три места в двете категории бяха осигурени от Община Самоков.

Тази година в надпреварата се включиха 24 състезатели – от тях мъжкото присъствие взе значителен превес спрямо дамите – 20 мъже и 4 жени. Те имаха възможността да се състезават на нови тенис маси в обновените зали на Младежкия дом. Състезанието бе оспорвано и доста интересно и в двете категории – мъже и жени. При по – малобройната, но не по-слаба категория – дамската, първото място съвсем заслужено взе Кристина Пиралкова. След нея се наредиха Инна Станкова и Лиляна Сотирова. Трите дами получиха купи и поздравления за ентусиазма от страна на мъжете. Четвъртата участничка бе отговорникът на Дома Латинка Щъркелова, която получи поощрителна награда за желанието си да стане част от турнира. От своя страна тя се закани да тренира повече и догодина да запише резултат в челната тройка.

При мъжете се получи истинска битка. Но купите са само три. На първо място се класира Петър Ненчев, а втората и третата позиция са съответно за Живко Стефанов и Здравко Четворженски. Забеляза се отсъствието на Иван Недялков, който е един от сърцатите и силни състезатели.

“Тенис на маса и шах са най-достъпните спортове. За тях не се изисква специална екипировка, а само желание. Вратите на Младежкия дом са отворени за всички, които желаят да играят тенис на маса. Поставили сме табела, че е безплатно. Всяка година броят на участниците в състезанието е различен. Тази година са по-малко спрямо предходни, но забелязах че качеството е по-добро. Радващото е, че купата остана в Самоков”, каза Москов. Той поздрави всички за участието им. Наградите на победителите бяха връчени от зам. – кмета Люба Кленова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close