Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Кристиан Барански с отличие за ученик на годината

Анелия Балабанова

Малкият математик от НУ „Станислав Доспевски” – Кристиан Барански получи поредно заслужено признание. Той беше отличен от РУО – София регион /Регионално управление на образованието/ в категорията „Ученик на 2018 г.” от общо 12 наградени момичета и момчета по повод 24-ти май. Началникът на Управлението Росица Иванова и Таня Михайлова – зам.-министър на образованието връчиха грамоти и плакети на призьорите.

От началото на учебната година Крис успя да добави нови четири медала от Международното състезание „Математика без граници” към колекцията си. Второкласникът от „а” клас е сред участниците във финалния кръг на надпреварата, която ще се проведе през месец юли в Несебър. Припомняме, че миналата година той се завърна със сребърен медал в оспорвана конкуренция с 1300 деца от 17 държави. Също така спечели и грамота за изключителното си представяне в Софийския математически турнир през месец октомври 2017 г.

Освен отличен математик, Кристиан Барански е и много добър футболист. Всичко това, в съчетание в активното му участие в извънкласни занимания е достатъчно основание за ръководството на НУ „Станислав Доспевски” той да попадне сред номинираните, а в последствие и наградени ученици. Единодушно е мнението, че много сериозна роля за развитието и постиженията на даровитото момче играят неговите близки, защото семейство и училище – в лицето на класния ръководител Галина Механджийска и Лилияна Маджарова работят в екип. Резултатите не закъсняват. Дядото – Виктор Барански разпалва математическата искра в малкия Крис под формата на игра с дартс. „Изключително сме горди, защото имаме и други деца, класирани за финалния етап на „Математика без граници” – Павел Кирилов /I клас/ и Йоан Ангелов /IV клас/” – сподели директорът на НУ „Станислав Доспевски” Камелия Асенова с надеждата всяка следваща година броят им да се увеличава.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close