Злободневно

Крими

Двама извършители на престъпления са привлечени като обвиняеми след разследване на криминалистите от РУ- Самоков. В РУ- Самоков било образувано досъдебно производство, след като в хода на полицейска операция, проведена в коледната нощ, полицейските служители установили, че 18- годишният В.М. от Самоков държи в джоб на връхната си дреха две топчета канабис. След събрани достатъчно доказателства за виновността му В.М. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

В качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 286, ал.1 от НК е привлечен 53- годишният В.Ш. от Самоков, след като в хода на образувано досъдебно производство, разследващият екип събрал достатъчно доказателства, че е набедил свой съгражданин в обсебване, а именно, че противозаконно е присвоил камината му. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаването му на съд.

Двама мъже, шофирали в пияно състояние на територията на Самоков, са привлечени като обвиняеми. Първият обвиняем е Д.К./41г./ от Самоков, срещу когото било образувано бързо производство за управление на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.28 промила, установено по надлежния ред- престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд. Обвинение за аналогично престъпление е повдигнато и на 18- годишния И.В. от с. Доспей. Срещу него било образувано досъдебно производство за управление на лек автомобил „Фиат Стило“ с 1.63 промила алкохол, установено с техническо средство. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close