Криминални

Криминалисти се натъкнаха на куп “находки” в Райово

stopanski dvor300 литра контрабанден алкохол са иззели служители на ГД“Национална полиция“ и РУП-Самоков при съвместна операция в Райово. Разкрита е и незаконна площадка за разкомплектоване на автомобили в селото.

Служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и РУП- Самоков извършиха съвместна проверка по сигнал за действаща  незаконна площадка за разкомплектоване на автомобили в бившия стопански двор. В акцията се включили и представители на РИОСВ-София и на Министерството на околната среда и водите. На терена, собственост на 53-годишен жител на селото, били установени около 15 леки и четири товарни автомобила, както и пътно-строителна техника, част от които били разкомплектовани. При последвалата индивидуална проверка на всеки един от автомобилите инспекторите установили спрян от движение лек автомобил „Ford Fiesta“. От извършената справка станало ясно, че са му поставени чужди регистрационни табели, отговарящи на лек автомобил „ВАЗ 2108“. Автомобилът и табелите били иззети, а по случая – образувано досъдебно производство по чл. 345 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията, непосредствено до входа на работилница в обекта, инспектиращите се натъкнали на полиетиленов чувал с части от тяло на сърна- глава, четири крака и кожа. Служителите на реда извършили оглед на ползвания от собственика на площадката автомобил УАЗ, от чиято каросерия били иззети биологични следи.

При направения допълнителен оглед в тоалетната на стопанската сграда в имота, били открити части от сърната. За случая е уведомена районна прокуратура – Самоков и е образувано досъдебно производство. Иззети са и 300 литра контрабанден алкохол.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close