РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Краси Анев с 12-то място в масовия старт в Руполдинг

Масовият старт на 15км. затвори мъжките състезания от петия кръг за Световната купа по биатлон, който се провежда в Руполдинг (Германия). Състезанието беше много интересно и непредвидимо до последните метри на пистата.

Цели седем биатлонисти се побраха в рамките на 10 секунди след последната стрелба. В хода на финалната обиколка, само трима състезатели издържаха на високото темпо и между тях се разпределиха призовите места.

Йоханес Бьо за пореден път ни показа, че е непобедим през този сезон. Талантливият норвежец сбърка само веднъж при последното си посещение на рубежа и спечели финалния спринт с Юлиян Еберхард. Австриецът завъртя две наказателни обиколки и остана на втора позиция.

Кентан Фийон Майе беше много близо до Бьо и Еберхард, но така и не се включи във финалния спринт. Французинът сгреши само веднъж и зае най-ниското стъпало на подиума.

Отлично представяне за Красимир Анев. Биатлонистът от Самоков записа една от двете чисти стрелби в масовия старт и завърши на 12-та позиция в крайното класиране. Това е най-добрият български резултат през този сезон.

Втората 100%-ва стрелба е на Ондрей Моравец от Чехия, който беше значително по-бавен от Анев и завърши на 15-то място.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close