РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Краси Анев стана спортист номер едно на България за месец февруари

Биатлонистът Красимир Анев и неговият личен треньор Георги Фъртунов получиха своите награди за спортист и треньор №1 за месец февруари.

Анев печели за шести път подобен приз с 18 от общо 20 гласа, докато Фъртунов е бил предпочетен с 14 гласа пред наставника на баскетболния Балкан Небойша Видич.

Краси Анев стана европейски шампион в индивидуалната дисциплина на 20 км на шампионата в Беларус, с което попълни колекцията си от медали на Стария континент. Той вече има четири бронзови, четири сребърни и едно златно отличие.

Състезател и треньор се обединиха около мнението, че голямата цел пред Анев е силно представяне на Световното първенство в Антхолц-Антерселва (Италия) догодина. Анев за пореден път допълни, че няма намерение да продължава до Олимпийските игри в Пекин през 2022 г., но си остави „вратичка“ за евентуално участие, ако се чувства физически добре и е здрав.

Президентът на федерацията Екатерина Дафовска също бе част от пресконференцията и сподели, че вече са водени разговори с Министерството на спорта за увеличение на бюджета в биатлона. Тя също така се надява България да спечели домакинство на Зимните младежки олимпийски игри през 2021 г., за да се вложат пари и в инфраструктурата.

Нашите биатлонисти могат да се подготвят нормално единствено на Белмекен. Дафовска отчете, че ще предложи нова стратегия за развитие на биатлона, за да продължат добрите резултати в спорта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close