РегионалниСки и зимни спортовеСпорт

Краси Анев на косъм от медалите в Риднаун-Вал Ридана

Красимир Анев завърши на четвърто място в индивидуалната дисциплина на 20 км. на Европейското първенство по биатлон в италианския зимен център Риднаун-Вал Ридана.

Самоковецът, който е европейски вицешампион в дисциплината от миналата година, направи две грешки в четирите стрелби и остана на 1:00.9 минута зад победителя Феликс Лайтнер (Австрия).

Анев излезе трети след последната стрелба, но в последната обиколка беше изпреварен от германеца Филип Хорн и изпусна бронзовото отличие.

Българинът не успя да спечели седми медал от европейско първенство в кариерата си и четвърти в дисциплината след среброто в Душники-Здрой 2017 и бронзовите отличия в Риднаун-Вал Ридана 2011 и в Банско 2013.

Още двама българи от стартиралите общо шестима завършиха сред първите 11. Антон Синапов е на 10-а позиция с два пропусна и изоставане от 2:20.0 минути, а Димитър Герджиков е 11-и също с две грешки и пасив от 2:22.8 минути.

Михаил Клечеров се класира на 28-о място с една грешка и на 3:54.2 минути зад победителя. Владимир Илиев е 29-и с пет грешки и пасив от 3:54.8 минути, а Димитър Парталов е 55-и с един пропуск в стрелбата и изоставане от 6:17.6 минути.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close