Спорт

Красимир Анев: “След Сочи…продължаваме напред. Надявам се всичко да е наред със здравето ми и да продължавам да се развивам като биатлонист”

Krasimir-AnevКраси е в добра форма. Преди две седмици той постигна най-доброто класиране в кариерата си, а в последните стартове нямаше грешка в стрелбата. Той е голямата надежда на феновете на биатлона за предно класиране, а защо неи за медал.

Олимпиадата е най-големият форум за повечето спортисти. Какво е усещането, че ще бъдеш там като част от най-добрите?

За мен това ще бъде втора Олимпиада, на предната самото усещане, че си там, че си успял да се класираш за този голям форум, ме караше да правя всичко с лекота. Сега ситуацията е доста по-различна, но се надявам пак да усетя този олимпийски дух и да се чувствам също толкова освободен, както на предната Олимпиада във Ванкувър.

Каква цел си поставяш? Какво класиране би те удовлетворило?

Искам да се представя на ниво, целите ги поставя треньорът и ръководството на федерацията. Ще съм доволен да покажа най-доброто, на което съм способен.

Какво ти костваше участие на тази Олимпиада?

Животът на спортистите е изпълнен с доста лишения, които обаче избледняват на фона на удоволствието, което изпитва един спортист от всяка една тренировка и всяко едно състезание. Да, наистина, последната година за мен беше доста тежка, изпълнена с много трудности, но в крайна сметка съм щастлив, че ще взема участие на такъв голям спортен форум и ще представям България и Самоков.

18 българи ще представяте страната ни, всички надежди са насочени към вас. Как се справяш с този товар?

Опитвам се да си върша работата без много да си отклонявам вниманието с такива въпроси. На всички трябва да е ясно, че ние даваме над 100% от себе си, за да зарадваме всички любители на спорта в България.

Накъде след Сочи?

След Сочи…продължаваме напред. Надявам се всичко да е наред със здравето ми и да продължавам да се развивам като биатлонист.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close