Общество

Красимир Андонов  – директор на НП „Рила”: Трасето на изграждания в Рила велопарк е извън територията на Националния парк

 

13833294_1025586977490192_1723925842_oВ следващите редове ви предоставяме позицията на Красимир Андонов – директор на НП „Рила” относно тиражирана в публичното пространство информация за велопарк под Седемте езера в Рила. По думите му трасето е извън територията на Националния парк. Ето и още от официалното изявление:  Дирекция „Национален парк Рила“ счита за некоректна изнесената информация в медиите със заглавие „Откриват велопарк под Седемте езера в Рила“, в която се посочва, че община Сапарева баня, съвместно със спортен клуб „Чемпиънс Фактори“ и „Рила спорт“ АД, изгражда велопарк на територията на планина Рила, намиращ се непосредствено под Седемте рилски езера.

Предвиденото съоръжение в никакъв случай не попада на територията на Национален парк „Рила“. Велотрасето е ситуирано на 50 метра от външната граница на Национален парк „Рила“ по посока към долната лифтова станция. За местоположението на велотрасето, прилагаме картен материал, предоставен на Д „НП Рила“ от инвеститорите.

Посоченият в публикацията текст „С изграждането на този маршрут посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта до Сапарева баня“ не е коректен и трябва да се има предвид, че така представената туристическа атракция не попада на територията на Национален парк „Рила“ и старт-рампата на почти готовото велотрасе е извън границата на защитената територия.

 

 

 

 

С уважение,

Красимир Андонов

Директор на Дирекция

„Национален парк Рила“

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close