Самоков

Крайречният парк все още е затворен за посетители. Ще го откриват в началото на май

Анна Манова

Хубавото и дългоочаквано топло време накара голяма част от самоковци да се раздвижат из града. И то пеша. Едно от местата за отдих, което привлича доста хора е новата зона около река Искър. Там има направени пейки, места за отдих, скейт зона, детска площадка и едно кафене, което предстой да бъде отдадено под наем.

Самата крайречна зона все още не е официално отворена за посетители, а табелката „Строителен обект. Забранено влизането” не трогва особено минувачите, които се впускат в разходки именно там. Още повече, когато вратите на парка от всички страни са широко отворени и липсва всякакъв контрол. По този начин се създава усещането, че е функционален, без реално да е такъв. Оказва се, че част от детските съоръжения, където родителите пускат децата си, не само не са довършени, но не са и обезопасени. Останалото опира до лична преценка или манталитет. Както искате така го определяйте. От местното ръководство не се бяха наели с определяне на срок за пускането в експлоатация на обекта. На зададените по темата въпроси към градоначалника, отговорът винаги клонеше към това, че трябва да се изпипа добре и тогава да се отваря. Коментираха се и други интересни неща – кой ще го поддържа, как ще става това,  ще има ли охрана и такса за влизане. И не на последно място, кой ще се яви като наемател на намиращото се в зоната кафене.  На всички тези въпроси очакваме отговор в най-скоро време.

 

 

 

 

 

Всъщност се оказа, че е планирано откриване на крайречната зона и то ще бъде най-вероятно на 7 май. Официалното прерязване на лентата ще бъде свързано с провеждащия се в рамките на няколко месеца Street Art Fest в града, чийто финал се очаква да бъде именно там. Организаторите плануват там да се проведе заключителният концерт, който ще включва български изпълнители, ще има уърк шопове и много настроение на открито.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close