Общество

Крайречната зона вече се охранява, поставени са табели за спазване на реда

„Самоков 365”

Крайречната зона вече се охранява. От Общината са назначени лица, които да съблюдават за реда през деня, а през късните часове охраняването ще бъде възложено на специализирана фирма. Планира се и монтирането на видеонаблюдение, което да контролира безопасността на намиращите се там и стопанисването на парковото имущество. Това беше повече от наложително след като бяха получени множество сигнали за това как се извършват къпания в езерата и бяха счупени и замърсени детските съоръжения.

С цел спазването на ред в Крайречната зона и опазването й са поставени указателни табели на двата главни входа, една на алеята и информационна за ползването на детските съоръжения. Информационните табели уведомяват посетителите, че в парка се забранява нанасяне на вреди върху растителността, включително поставянето на рекламни и информационни плакати и афиши на дърветата и парковата мебел. Всички нарушители ще бъдат глобявани. В това число се забранява поставянето на стоки, амбалаж и сергии в зелените площи, както и всякакви други вещи. Забранено е влизането в езерото, паленето на огън и всякакви други дейности, които могат да предизвикат опасност от повреждане на парка.

По отношение на разхождането на домашни любимци в парка това може да става само с нашийник и на повод. Собствениците на кучета са задължени да почистват след домашните си любимци. Забранява се управлението, престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на тези, със специален режим на движение и при изпълнение на определени функции. През зимния сезон се забранява насипването на сол, пясък и луга, както и изливането на химикали, освен по алеите за осигуряване на безопасността при снеговалеж и заледяване, но на не по-малко от 1 м. от дърветата, храстите и границите на тревните площи. На нарушителите ще бъдат налагани глоби, съгласно Наредбата за опазване на обществения ред и общинската собственост.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close