Самоков

Кошмарът на Апенините – Атанас Петров със златен медал

Христиана Видинова

Десетгодишният малчуган – Атанас Петров започва с наказателната си акция в Италия. В началото на седмицата се състоя първото състезание по ски алийски дисциплини за деца в гигантски слалом, валидно за купата „Алта Валтелина“, което ще се проведе в четири кръга. В надпреварата участие взеха близо 200 деца от целия регион.

Въпреки, че Наско стартира под №170, той успя да финишира с голяма разлика пред останалите състезатели и да спечели златния медал. Българчето оглави класирането във възрастовата група 2005 – 2006 година с пълен актив от точки.

Миналата година детето „чудо“ и майка му – бившата сноубордистка и многократка държавна шампионка Мария Димова се преместиха за зимния сезон в Ливиньо, където Наско ежедневно тренира и участва в състезания. Малчуганът успешно прославя България в Италия, вече всеки знае за неговите успехи, след като спечели всички трофеи във веригите състезания в неговата възрастова група.

От тази година българчето е качено в по-голямата възрастова група, където той всъщност е най-малкият състезател.

От скоро Наско прибави нова страст към своите 17 видове спорт, които практикува. След тренировките по ски, той се отдава на хокея на лед в местния клуб.

Следващото състезание на детето „чудо“  е на 26.01 /четвъртък/ в Ливиньо, където той ще кара пред „своя“ публика.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close