Общество

Концерт с класическа музика ще има утре на Мусала

Самоков 365

Концерт с класическа музика „Евелина Станчовска и приятели“ ще огласи връх Мусала на 12 август, събота. Събитието е част от честванията на сто години от най-големите сражения от Първата световна война и се провежда по инициатива на Военноисторическата комисия и нейния председател полк. Станчо Станчев, читалище „Зора“ Кюстендил и Съюза на възпитаниците на военното на Н.В. училище ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство, клуб Кюстендил „Полк. Христо Стоянов“.

Концертът ще се проведе от 12 до 13 часа на връх Мусала, като в програмата ще участват канадската певица Емили Разбен, френският драматичен тенор Роже Пиер Фейен, контратенорът Димитър Арнаудов, сопраното Снежана Атанасова и пианистката Евелина Станчовска.

„Целта ни е да подтикнем младите хора да обичат природата и да пазят планината чиста – каза председателят на кюстендилското читалище „Зора“ Иван Сапунджиев  и добави: „Не искаме да събираме много публика, ще се радваме туристите да се порадват за кратко на музиката и да продължат по пътя си. Посвещаваме концерта на всички войници, сержанти и офицери, загинали в Първата световна война. Концертът „Евелина Станчовска и приятели“ се осъществява с подкрепата на „Бороспорт“, Българска академия на науките и Национален парк „Рила“. Входът е свободен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close