КултураРегионалниСамоков

Концерт, посветен на старата градска и шлагерна песен, организират от Читалището този петък  

Анна Манова

Концерт, посветен на старата градска и шлагерна песен, организират от читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ този петък /9 октомври/.

Пандемията наложи промяна в плановия културен календар на голяма част от събитията не само в Самоков, но и в цялата страна. Това се отрази на провеждащия се в началото на октомври Национален фестивал на старата градска песен, в който традиционно се включваха състави от цялата страна. Неговото начало бе поставено през 2012 година с основната цел да популяризира и съхранява най-доброто от този любим жанр. Последваха осем издания, в които той успя да се утвърди, популяризира и да намери своята вярна публика. Деветото издание няма да протече по планувания от организаторите начин, но въпреки това събитие ще има. То ще бъде в по-малък мащаб и ще включва в програмата си гостуващи състави от Елин Пелин и Пазарджик. Както и всички читалищни състави.

Началото на концерта ще бъде дадено в 18:30 часа с изпълнение на хор „Рилска песен“ с диригент Борис Стрински. След това ще се представят ДВГ „Самокови“ под ръководството на Иван Машов, ВГ „Георги Шаранков“ /Пазарджик/, ВИГ „Лунни лъчи“, ВГ „Кадифе“ /към читалището в Елин Пелин/, ВГ „Дилижанс“ с ръководител Димчо Тосков. С дует ще се включат двете дами Надя Миткова и Любослава Кьосева. Индивидуално изпълнение ще направи Николай Тосков. Финал на програмата ще поставят ФТА „Самоков“ с пирински танц. Организатори са Община Самоков и читалище – паметник “Отец Паисий – 1859”. Входът на събитието е свободен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close