Общество

Концерт на 2925 метра надморска височина

„Самоков 365”

musala2На 30 юли радио „Тангра мега рок” и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН имат удоволствието да  поканят всички желаещи на най-високия рок концерт, правен някога в Европа. Той ще се проведе на връх Мусала /2925 м./, с участието на групите D2 и ODD CREW.
Безпрецедентният концерт е на Югозападния склон на Мусала – на 40 метра под самия връх и е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очакванията са голям брой доброволци да вземат активно участие. Това със сигурност ще е най-високата точка в тържествата по повод на 10 години от съществуването на „Тангра мега рок”. Основни партньори на събитието, което ще бъде в края на месец юли, са ИЯИЯЕ – БАН, НИМХ – БАН, Дирекция „Национален парк Рила”, Министерство на околната среда и водите, „Софийска вода”АД, „Бороспорт” АД и БНТ.
„Всички ние се надяваме почистването на това свято място от строителните отпадъци, да бъде само първата стъпка в една дългосрочна национална кампания за изтъкването на Мусала, не като туристическа дестинация, а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки. Всички партньори се обединяваме в една обща кауза „За чиста и защитена Рила“. D2 и ODD CREW са две от най-популярните български рок групи – артисти с много фенове, близки до планинарската кауза. И да не забравяме, че преди връх Мусала е носел прабългарското име Тангра!”, обясняват във фейсбук ивента на събитието си организаторите.

С цел да се запази спокойствието на дивите животни, обитатели на района, както и да не се нарушава естествената среда, в която те съществуват и се размножават, звукът ще бъде контролиран и в облекчен режим. Той ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close