Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Конкурсът „Принц и принцеса на Самоков” зарадва с корони и ленти талантливи самоковски деца

Анна Манова

На 20 май в Самоков се проведе превърналият се вече в традиция регионален конкурс „Принц и принцеса на Самоков 2019”.

В салона на обновения Младежки дом се събраха над 30 претенденти за мечтаните титли. Пространството се оказа тясно за всички желаещи да подкрепят талантливите и красиви деца на Самоков. „Принц и принцеса на България” е национален конкурс, който има регионални кръгове в различни градове в страната. Организатор на събитието, което носи много усмивки и положителни емоции, е Арт компания „Нови звезди”. Конкурсите преминават под два надслова – „Моя страна, моя България” и против насилието над деца „Александра – принцесата ангел”.

В Самоков това е седмо негово издание, в което участниците бяха между 4-16 години. Групата на най – малките бе най-многобройна. По традиция в този тип конкурси превес взимат момичетата, за сметка на кавалерите. В този случай момчетата бяха само три и с участието си предизвикаха аплодисментите на присъстващите.

Конкурсът преминава в три тура. В първия децата представят себе си в брандирани и предоставени от организаторите тениски. Вторият тур е за таланти.Тъй като повечето от  участниците бяха между 4 и 6 години, повечето пяха песнички и рецитираха стихове. Доста от децата рецитираха стихотворения, посветени на 24 май. Не липсваше и модерен балет. В третия тур, наречен „Пепеляшка на бала“, всички се представиха в най-новите си тоалети. Част от децата бяха избрали носии и развяваха гордо българския трибагреник. Организаторите подчертаха, че това не е конкурс за красота, а за характери. На него децата получават самочувствие за поведение на сцената, показват талантите си, възпитават характерите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И този конкурс, както всички останали има свое жури. Освен „възрастното” жури, има и детско звездно жури. То е съставено от носителки на титлите на различни конкурси в Самоков и страната. Част от тазгодишното тричленно жури бе Доника Баракова /Принцеса на Самоков супер гран при и Принцеса на България 2018 супер гран при/, Христиана Стефанова /Принцеса на Самоков гран при и Принцеса на Българя игран при/ и Михаела Стоянова от София /Принцеса на света forever/. Kрасивите момичета, пременени досущ като кралици на бала, бяха подготвили специална награда. Те бе за шестгодишната Ивана Конярска.

Всички участници получиха награди. Победител в най-малката група е четиригодишната Александра Терзийска. Две са наградите във втора група – за петгодишните Николета Панева и Даная Мирошниченко. В третата възрастова група наградата отиде при Ивана Конярска. С корони ленти се окичиха Божидара Брейчева /7 г./, Елена Варошкина /9 г./ и Мария Чорбаджийска /12 г./ Носител на гран при при момчетата е шестгодишният  Кирил Трифонов, който взе й наградата на Младежкия дим. Награда за най-красив тоалет получи Стефани Стефанова. Традиционното отличие на вестник „Самоков 365” бе за четиригодишната Марина Тодорова. Ръководителката на танцово студио „Кати денс” Катрин Митева отреди две награди на Мария Чорбаджийска  и на Даная Мирошниченко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С изпълнение се включиха и момичетата „Кати денс“. Докато журито заседаваше, настроението в залата се вдигна максимално с много танци и усмивки. Изненада за децата беше торта от сладкарница „Захарно петле“. Подаръци имаше от организаторите, от фирма „Си Комерсиал 7“ и семейството на миналогодишната носителка на титлата „Принцеса на България  – супер гран при“ –  Доника Баракова.

На финала организаторката Георгина Георгиева покани всички за участие в националния конкурс, който ще се проведе между 1-4 юни в Албена.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close