ОбществоРегионалниСамоков

Конкурсът „Малки таланти на Самоков“ внесе усмивки и настроение в Туристическата градина

„Самоков 365“

Конкурсът „Малки таланти на Самоков“ за поредна година събра на едно място чаровните деца на нашия град. Този път мероприятието се проведе на сцената в Туристическата градина, като донесе много положителни емоции както за участниците, така и за всички присъстващи.

Забавната шоу програма започна в 18:30 часа. В ролята на водещ се изяви Миролюба Ташова. Преди появата на участниците кметът Владимир Георгиев поздрави всички и подчерта, че това е най-истинското и зареждащо мероприятие от календара по повод празника на града. На сцената в Туристическата градина се представиха 14 участници, във възрастовия диапазон 4-10 години. Значително по-голям бе броят на момичетата, желаещи да се изявят – 12. Към групата присъстваха за цвят й двама кавалери. Шоу конкурсът има за цел да даде трибуна на талантливите самоковчета, като всяко от тях си тръгва с корона и награда в различна категория.

Във всеки един истински конкурс има ленти, корони, награди и… жури. Председател на комисията бе секретарят на Общината Ангелина Вангелова, а членове – Теменужка Янкова /секретар на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“/, Иванка Вукова /Туристически център/, Калина Пиргова /представител на Общинска библиотека/ и Анна Манова /редактор „Самоков 365“/.  Журито имаше отговорната задача да определи носителите на короните за артистичност, грация, походка, усмивка, тоалет, прическа, музикалност и да отличи фаворитите на комисията и публиката. Двамата малки господа се състезаваха за призовете „Мистър лято 2019“ и „Мистър Самоков“. За хореографията и цялостното представяне на малчуганите се погрижи Ралица Стоянова.

Сн. Пламен Лобутов

Малките таланти на Самоков се представиха в три тура – спортни облекла, самостоятелна изява и официални тоалети. Тази година новото в програмата бе рубриката „Микрофонът е ваш“, която даде възможност на тези, които не са се записали да се изявят на сцената с песен, стихче или танц. Желаещи не липсваха. Децата показаха колко много знаят и могат. Един от тях смело се качи и заяви: „За мен е удоволствие да съм днес на тази сцена“, което предизвика бурните аплодисменти на публиката и повдигна градуса на настроението.

Участниците в конкурса също се бяха подготвили с патриотични стихове, танци и песни. Между трите тура се изявиха няколко сборни формации с танцьори от Самоков, Дупница, Сапарева баня и Ихтиман. В програмата взеха участие също й Ирена Рогачева и нейният брат Димитър Рогачев със съвместно изпълнение на акордеон.

На финала самоковчетата се представиха с официални тоалети и кратко дефилиране. А родителите побързаха да направят множество снимки за спомен от събитието. Ленти, корони и подаръци на всеки един от тях връчи председателят на журито Ангелина Вангелова.

Сн. Пламен Лобутов

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close