ЗлободневноРегионалниСамоков

Колективът на ПТГ „Никола Вапцаров“ на брожение срещу директора си с шествие и протест

„Самоков 365“

Колективът на  ПТГ „Никола Вапцаров“ се надига на брожение срещу новия си директор. То се изразява в мирен протест и шествие. Тръгването на шествието е с начален час 10:40 от сградата на училището в посока на центъра на града.  Събитието ще се проведе на 21 ноември /събота/. И ще продължи от 11:00 часа на площад „Захари Зограф“.

В уведомлението, изпратено до кмета Владимир Георгиев, се съобщава, че намерението на колектива е да оповести публично проблемите, породени от управлението на настоящия директор Радослава Стоянова. Oт Синдикатната организация към учебното заведение допълниха, че недоволството ескалира от началото на учебната година. И целият колектив се обявява против авторитетното и некомпетентно управление на новоназначения директор, който по думите им упражнява натиск и проявява арогантно поведение към колектива. Искането им е Стоянова незабавно да подаде оставка.

Потърсихме за коментар директора Радослава Стоянова, тя поясни, че е научила за намеренията на колегите си от социалната мрежа. Предишните два дни е отсъствала от училището, била е в командировка. Днес никой от колектива не е съобщил за действията срещу нея, не я е информирал.

В момента в ПТГ „Никола Вапцаров“ работят 31 педагози и още около 10 души непедагогически персонал. След песионирането на дългогодишния директор на учебното заведение Георги Велев се проведе конкурс за неговото място. Припомняме, че конкурсът, обявен от РУО София – регион, протече в три етапа – по документи, писмен изпит – тест и интервю. А за ръководната позиция в техническата гимназия документи бяха подали четирима кандидати. След преминаването на трите етапа стана ясно, че новият директор на ПТГ „Никола Вапцаров” е Радослава Стоянова. Стоянова бе назначена на новата длъжност на 3 август тази година. Тя е дългогодишен учител по български език и литература, като по-голямата част от професионалния й път преминава в ПГ „Константин Фотинов”. Миналата година стана част от колектива на ПТГ „Никола Вапцаров“, а от няколко месеца вече й директор.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close