ОбществоРегионалниСамоков

Колективът и учениците на ОУ „Христо Максимов“ отбелязаха патронния си празник

„Самоков 365“

На 13 февруари колективът и учениците от ОУ „Христо Максимов“ отбелязаха патронния си празник. Тържеството се проведе в салона на Младежкия дом. Тази година училището празнува 157 години от рождението на своя шатрон и 184 г. от основаването си.

Празничното тържество бе подготвено от четвъртокласниците в училището. То премина като журналистическо предаване. А специални гости в ипровизираното студио бяха бивши възпитаници на училището, които бяха разпитани за спомените им от отминалите ученически години.

„Имам впечатления от училището като родител, учител и директор и мога с гордост да заявя, че то е с традиции и се радвам, че продължаваме да градим доброто му бъдеще“, каза директорът на училището Антоанета Николова. Тя посочи за нея е гордост да е начело на училището. „Всички колеги работят от сърце и с грижат за бъдещето на Община Самоков“, посочи още Николова. Директорът добави, че училището може и да не е на върха, но е някъде по средата, което не е никак малко.

Приветствено слово от името на кмета на Община Самоков бе прочетено от главен експерт „Образование и младежки дейности“ към общината Снежана Дамянова.

През изминалата седмица училището проведе дни в чест на своя патрон. Учениците заедно със своите учители организираха всеки ден различни дейности.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close