Култура

Колективите от читалище „Младост – 2003” отбелязаха 6 май с концерт

Анна Манова

По повод големия празник Гергьовден колективите на читалище „Младост – 2003” изнесоха концерт. Той се състоя на 6 май по обяд пред ДНА. Това е едно от любимите места за изява на творческите колективи към читалището, защото се намира в централната част на Самоков и има историческа стойност. Това пространство бързо се превръща в сцена където своята изява могат да направят всички участници в програмата. В концерта взеха участие Детска музикална формация „Камбанки”, с ръководител Евтимия Несторова, малкият и големият танцови състави, представителки от Шишмановската група.

„Хубав празник беше Гергьовден, времето беше с нас. Това е важно, защото всички танцуваха по костюми и бяхме зависими от времето. Всички деца се готвеха дълго време за тази изява. Събраха се доста хора, защото е център, мястото е много удобно. И щом засвирихме с първата песен, хората започнаха да идват. Това си е нашата любима публика. Като ни видят с децата там всички знаят, че нещо интересно ще се случи. Децата се бяха постарали. Хубаво е, че го отбелязваме този празник, защото 6 май, освен че е ден на армията, е и на земеделския стопанин”, каза пред „Самоков 365” председателят на читалището Лилия Щуманова. Пред присъстващите тя подчерта колко е важно да има земеделие, което да ни изхранва, както и децата да са запознати, че освен училищни задължения има и полски труд.

„Това, за което съжалявам и е редно да подемем инициатива в тази насока, е на празното място пред стелите на ДНА да се изпишат имената на самоковските опълченци. Това са хора, които не трябва да се забравят. Те са 62-ма на брой. Още повече, че честваме подвига на армията”, заключи Щуманова.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close