Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Коледно тържество събра малки и големи в библиотеката в Бели Искър

Анна Манова

Забавно коледно тържество събра малки и големи в библиотеката в село Бели Искър този четвъртък /13 декември/. Пространството се оказа тясно за всички желаещи да се включат и да споделят заедно топли емоции седмица преди големите християнски празници Бъдни вечер и Коледа.

За втора поредна година ръководството на НЧ „Стойне Ангелов -1932” организира коледно тържество. Началото бе поставено с тържествен водосвет, отслужен от отец Любомир. Той припомни за същността на празника и съпровождащите го ценности. Отец Любомир освети и една икона, с която за първи път коледари ще обикалят Бели Искър. Приветствие в духа на коледните празници направиха председателят на читалището Диана Терзийска и секретарят Галя Петрова. След тях се изявиха Маги Захариева, Ива Стоянова, Яна Грозданова и Анелия Георгиева. Те внесоха допълнително празнично настроение като прочетоха стихове, написани от самоковката Магдалена Борисова. Авторката им също беше сред гостите на тържеството. Борисова не успя да скрие вълнението си. Стиховете, звучащи от детските уста я трогнаха до сълзи. Това е първа публична изява на дамата като поетеса, извън другите й професионални занимания. В програмата с няколко народни изпълнения се включи талантливата певица Мартина Дибекова, която е част от ДВГ „Медени звънчета”. Сред гостите на събитието бе зам.-кметът Люба Кленова и Румен и Радостина, познати като дует „Пирин”, които са част от читалищното ръководство.

И както подобава на всяко коледно тържество присъстваха Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. В ролята на Дядо Коледа бе Данис Владимиров, който раздаде подаръци на всички сръчковци, които през цялата година са се трудили неуморно в читалището, не пропусна и всички послушни деца. Мая Костова и Дими Владимирова бяха двете джуджета, а Снежанка бе Антония Джоргова.

Трапезата беше отрупана с най-различни домашно приготвени вкусотии. Всички присъстващи се почерпиха с красивата и вкусна погача под формата на коледна звезда, специално приготвена за случая от Силвана Благоева и вкусна торта – подарък от фирма „Захарно петле”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close