ОбществоРегионалниСамоков

Коледна изложба на школа „Захари Зограф“

Анна Манова

Коледна изложба на картини представиха децата от школа „Захари Зограф“, под ръководството на Пенка Боянова в понеделник, 16 декември. Платната на талантливите малки художници огряват пространството във фоайето на  читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ и внасят допълнително настроение на всички, които посещават културната институция в града.

Изложбата на членовете на школа „Захари Зограф“ постави началото на честването на коледните и новогодишните празници на Читалището.  А цялата година премина под знака на 160-годишнината на институцията.

„Символично даваме думата на най-малките дейци на Читалището – децата от школата по изобразително изкуство. Те вече са участвали в множество изложби и конкурси. Показали са, че самоковската художествена школа не е загинала и има своите достойни последователи. На всички тях пожелавам да не спират да творят, да не се плашат от никакви трудности, да играят и да мечтаят, защото във вас е нашето бъдеще!“, с тези думи се обърна към присъстващите родители и близки председателят на Читалището Стоян Пашов.

Той подчерта, че изминалата година е била превратна в много аспекти. Школата по изобразително изкуство от няколко месеца се помещава в сградата на читалище – паметник „Отец Паисий“, а не както до скоро в Доспевската къща. По думите на председателя за нуждите на децата са осигурени най-добрите условия, за да може те да се чувстват комфортно. И подчерта, че читалищното ръководство застава и подкрепя всички инициативи на школата.

„Искам да поздравя всички деца, които всеотдайно рисуваха с желанието да участват в тази изложба. Щастлива съм, че школата въпреки преместването не е загубила нито едно дете. В Читалището се чувстваме като в своето ателие“, подчерта ръководителят на „Захари Зограф“ Боянова.

На финала всички деца очакваха идването на Дядо Коледа с пълния чувал с подаръци. Но преди да ги получат малките художници показаха на белобрадия старец своите рисунки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close