ОбществоРегионални

Коледен бал събра малки и големи в Бели Искър

Жанета Димитрова

В богата коледна украса, библиотеката в Бели Искър посрещна малки и големи,  всички заедно отбелязаха началото на коледните празници. Организаторите – председателят на читалището Диана Терзийска и секретарят Галя Петрова се бяха погрижили за уютната обстановка с коледна украса, дарена от голяма верига магазини и шишарки събрани от децата, както и ръчно аранжирани декорации. Повече от 20 деца от селото се събраха да се повеселят заедно, някои дори се бяха маскирали по случай Коледния бал.

Тържество започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Георги Николов, който разказа на малчуганите кратка история за Рождество. Децата от селото бяха подготвили писмо до Дядо Коледа, преведено на английски, подарък коледна топка направена от Катя Михова и ръчно изработена и дарена от Анелия Михайлова картичка. Тя се занимава с правеното на ръчно изработени, красиви неща и този път зарадва децата от Бели Искър с творението си. Подготвените за Дядо Коледа подаръци, децата заедно изпратиха за селцето Ревиеми във Финландия. Програмата продължи в присъствието на самия Дядо Коледа, който раздаде подаръци и внесе още по-добро настроение.  Сръчковците от летния кръжок по рисуване получиха специални подаръци, а всички гости се почерпиха с вкусотии от богатата трапеза. Тържеството уважи зам.-кметът Люба Кленова, гости, родители.

Децата и организаторите изказват искрените си благодарности на дарители –  Снежана Кибарова, която осигури торта, украсена с коледни мотиви, Биляна и Емил Христоскови, Диана Терзийска – изработила коледни сладки, Трънка Петрунова, Спаска Димитрова, Димитър Костов, Емилия Вардарова и им пожелават светли празници. Всички плодове и сладки, които са останали след празника ще бъдат дарени на малчуганите от детската градина в селото.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close